Yükleniyor...
  1. Ölüm, hastalık veya bunun gibi bir mücbir sebep dolayısıyla sefer yapılamamışsa, sözleşme, taraflardan hiçbirine tazmin yükümlülüğü doğurmaksızın kendiliğinden geçersiz olur. Bu halde taşıyıcı, peşin almış olduğu taşıma ücretini geri verir. YANLIŞ
  2. Sefer, taşıma aracıyla ilgili olup taşıyıcı için kusur oluşturmayan, iki tarafın da kusurundan doğup yolculuğa engel bulunan veya yolculuğu tehlikeli duruma sokan bir sebep dolayısıyla yapılmamışsa, sözleşme, taraflardan hiçbirine tazmin yükümlülüğü doğurmaksızın kendiliğinden geçersiz olur. Bu halde taşıyıcı, peşin almış olduğu taşıma ücretini geri verir.
  3. Sefer, herhangi bir sebeple yapılmamış ve yolcu da o sefer için saatinde gerekli yerde bulunamamışsa, o seferi izleyen seferlerden birinde, aynı düzeydeki bir araçla ve aynı düzeydeki bir yerde seyahat etme hakkına sahiptir.
  4. Seferin yapılamamasında taşıyıcının kusuru yoksa, yolcu taşıyıcı tarafından aynı şartlarla kendisine önerilen seferi, haklı bir sebep göstermeksizin reddetse dahi taşıma ücretini ödemek zorunda kalmaz. 
  5. Sefer, taşıyıcının fiili veya ihmali sebebiyle yapılmamışsa, yolcu tazminat isteyebilir. Bu halde taşıyıcı, peşin almış olduğu taşıma ücretini geri verir.   

Cevaplar 1

Cevabın doğru olduğunu düşünüyorsan destekle, öne çıksın
F M 27 Ağustos 2017 16:58

DOĞRU CEVAP D. Seferin yapılamamasında taşıyıcının kusuru yoksa, yolcu taşıyıcı tarafından aynı şartlarla kendisine önerilen seferi, haklı bir sebep göstermeksizin reddetse dahi taşıma ücretini ödemek zorunda kalmaz.