A) Bilginin güvenilirliği ve bütünlüğünü sağlamak.
B) Hepsi
C) Varlıkların korunması sağlamak. .
D) Politikalar, planlar, prosedürler, kanunlar, yönetmelikler ve sözleşmelere uyum.
E) Kaynakların ekonomik, etkin ve etkili kullanımını sağlamak
CEVAP: B)HEPSİ
İç Kontrol Sisteminin Esas Amaçları:
1- İşletme varlıklarını korumak: İstenmeyen durumlar nedeniyle varlıklarda meydana gelebilecek azalmalar veya zararların engellenmesi için önceden yönetimce tedbir alınmasıdır.
2- Muhasebe bilgilerinin doğruluğu ve güvenilirliğini sağlamak: Muhasebe kayıt ortamının kontrol altına alınması ve sağlanan bilgilerin güvenirlik derecesinin en üst düzeye çıkarılması için gerekli önlemler alınmasını amaçlar.
3- İşletme faaliyetlerinin yönetim politikalarına , planlara ve yasalara uygunluğunu sağlamak: İç kontrol sistemi faaliyetlerin verimliliğini sağlamaya yardımcı olur bütçe ve yönetim politikalarına uygunluğun korunmasına yardımcı olur. 4- Kaynakların ekonomik ve verimli kullanımını sağlamak: doğru ve uygun zamanda en az kaynak kullanılarak amaçlara ulaşılmış ise verimlilik sağlanmış demektir, Verimliliğin sağlanıp sağlanmadığı iç kontrol sisteminin iyi işlemesine ve faaliyete uygun ve teknik personelin çalıştırılmasına bağlıdır.
5- Yönetim tarafından belirlenmiş hedeflere ve amaçlara ulaşılmasını sağlamak: Planlanmış sonuçların gerçekleşen sonuçlarla karşılaştırılmasıyla faaliyetlerin etkinliği değerlendirilir, iç kontrol sistemi hedeflere ulaşılabilecek şekilde yönlendirildiğinde planlanmış sonuçların gerçekleştirilmesi kaçınılmazdır.